Recept voor een overheerlijkold fashioned chocolade cake

Nigella Lawson

INGREDIENTEN

8 Personen

VOOR DE CAKE

  • 200 gram bloem
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl soda
  • 40 gram cacao poeder (goede!)
  • 175 gram gesmolten (ongezouten) boter
  • 2 grote eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 150 ml sour cream

VOOR DE ICING

  • 75 gram ongezouten boter
  • 175 gram (goede) pure chocolade (in kleine stukjes)
  • 300 gram poedersuiker
  • 1 el maple siroop
  • 125 ml sour cream
  • 1 tl vanille extract
  • chocolade of suiker bloemen

BEREIDING

  1. Haal alles uit de ijskast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en smeer 2 bakvormen (20cm) in met boter. Let op, neem een bakvorm met uitneembare bodem.
  3. Alles wat je nu moet doen is de ingrediënten voor de cake – bloem, suiker, bakpoeder, soda, cacao, boter, eieren, vanille en sour cream – in een mixer doen en mixen tot je een glad en dik beslag hebt.
  4. Verdeel het beslag over de 2 ingevette bakvormen en bak voor ongeveer 35 minuten in de oven. Start met checken na ongeveer 25 minuten. Afhankelijk van je oven kan het handig zijn om de taarten halverwege te wisselen van plek.
  5. Laat de 2 cakes voor 10 minuten afkoelen. Als ze niet helemaal zonder scheuren uit de bakvorm komen is dat geen probleem. Straks komt de icing er toch overheen.
  6. Voor het maken van de icing, het glazuur; smelt de boter en de chocolade in een grote kom in de magnetron (of au bain marie). Zorg ervoor dat je dit rustig doet, je wilt niet dat het aanbrandt.
  7. Laat nu de boter en chocolade afkoelen en doe de poedersuiker in een andere kom. Of nog beter, doe het in de mixer zodat je zo min mogelijk klontjes krijgt.
  8. Voeg de siroop toe aan de afgekoelde chocolade, gevolgd door de sour cream en de vanille en daarna roer je rustig de poedersuiker er door. Uiteraard kun je ook het geheel aan de mixer (met daarin de poedersuiker) toevoegen en het geheel mixen.
  9. Als je glazuur niet de gewenste dikte heeft dan kun je er een tl water door doen of nog wat poedersuiker. Dit is afhankelijk van hoe jij de taart wilt presenteren.
  10. Kies een taartschaal en bedenk deze met bakpapier en leg hier 1 cake op.
  11. Smeer met een spatel 1/3 van de icing over de bovenkant van de eerste cake en doe daarna de tweede cake er bovenop (als een sandwich).
  12. Smeer wederom 1/3 van de icing over de bovenkant van de taart en de laatste icing gebruik je voor de zijkanten. Laat de taart een paar minuten staan en haal dan voorzichtig het bakpapier weg.
  13. De suiker of chocolade bloemen zijn puur voor de sier. Ik vind het leuk staan, jij ook?
  14. Eet smakelijk!